:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 23, 2020   14:20

0

500

K.Mitrovica: Dodeljene nagrade učenicima povodom književnog i likovnog konkursa o Svetom Savi

U organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge danas su dodeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola na literarnom i književnom konkursu o Svetom  Savi.

Tema likovnog konkursa bila je “Oreol Svetom Savi”

Nagrađeni na likovnom konkursu  škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski Božur” su Spiridon Vulićević, Sretko Vulićević I Radivoje Čukić, koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto.

U uzrastu od prvog do četvrtog razreda na likovnom konkursu prvo mesto pripalo je Matiji Vučkoviću iz O.Š.”Sveti Sava”, drugo Nikoli Gendiću učeniku četvrtog razreda O.Š”Branko Radičević” I treće Anji Mićović, učenici prvog razreda O.Š “Sveti Sava”.

Prvo mesto na likovnom konkursu srednjeg uzrasta od petog do osmog razreda osvojila je Natalija Vanovac, učenica šestog razreda škole “Branko Radićević”, drugo je pripalo Emiliji Jevremović ,a treće Tijani Milojević, učenicama šestog I osmog razreda škole “Sveti Sava”.

Prvo mesto za srednjoškolski uzrast pripalo je Jeleni Kostić, učenici prvog razreda Gimnazije, a drugo Jelisaveti Nikolić, takođe iz Gimnazije Kosovska Mitrovica.

U stručnom žiriju bili su Stefana Živković, master likovni umetnik-vajar, Andrea Zafirović, master primenjeni umetnik-grafički dizajner I Vladimir Milić, likovni umetnil, grafičar, fotograf, grafički dizajner.

Andrea Zafirović rekla je da talenat nije bio presudan, već da su želeli da motivišu učenike da izgrade kritičko mišljenje , osežaj za estetiku I da se izraze druge osobine.

“Malo smo se fokusirali više na tehniku, pa smo odabarali upečatljivije, dopadljivije radove, ko se potrudio da tehnički to izvede, nije samo u grafitu, kako smo dobijali prethodnih godina. Ove smo bili prijatno iznenađeni što su izašli van zome komfora, van okvira” rekal je Zafirović.

Žiti je pregledao vise od 200  likovnih radova.

Nagrađeni na literarnom konkursu na temu “Moje pismo Svetom Savi” su u kategoriji mlađi uzrast od prvog do četvrtog razreda su prvoplasirani  Ognjen Vukosavljević, učenik četrvtog razreda škole “Sveti Sava”, drugo mesto, Teodora Janković, učenica četvrtog razreda I treće mesto Lenka Dikić, učenica prvog razreda osnovne škole “Sveti Sava”.

Tijana Vuković, učenica sedmog razreda O.Š. “Sveti Sava” osvojila je prvo mesto u kategoriji srednjeg uzrasta, Milica Jovanović I Danica Stojković, učenice sedmog I šestog razreda škole “Branko Radićević” osvojile su drugo, odnosno treće mesto.

U kategoriji srednjoškolski uzrast prvo I drugo mesto pripalo je učenicima prvog razreda Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”, Mateji Utviću I   Ognjenu Radenkoviću.

Radove su ocenjivali Dr Sanja Miketić Subotić, docent na Katedri za rpski jezik I književnost Filozofskog fakulteta , Lenka Milojević  i  Msr Marija Miljković, asistentkinjet na Katedri  za srpsku književnost i jezik.

Pokrovitelj manifestacije je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica, a darodavac nagrada u vidu knjiga Gradska biblioteka “Vuk Karadžič” iz Kosovske Mitrovice. Učenici su dobili diplome i novčane nagrade.

Nagrađeni učenici bili su gosti emisije “Traganja” Radio Kosovske Mitrovice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicanagradeSveti Sava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva