:

:

TV Most

Foto: dps.me

clock

Januar 26, 2019   10:55

0

390

Knežević: Đukanović da kaže gde su pare od Telekoma

Duško Knežević, predsednik Atlas Grupe, koga crnogorske vlasti potražuju zbog finansijskih malverzacija, potvrdio je da je u “aferi Telekom” imao konsultantsku ulogu i optužio aktuelnog šefa države Mila Đukanovića da “najbolje zna gde je novac” od privatizacije te firme.

 

Knežević je to rekao u sinoćnjoj emisiji crnogorske TV A1 u direktnom uključenju iz Londona, odgovorajući na pitanja novinara iz podgoričkih medija i portala.

"Ako on ne odgovori na to, ja ću navesti gde su pare odnete, pokazaću video snimak i dilema će biti rešena”, rekao je Knežević.

Osvrnuvši se na jučerašnju konferenciju za novinare specijalnog tužioca Milivoja Katnića na kojoj je pokazao papir u vezi s privatizacijom Telekoma, a koji sumnjiči Kneževića, prvi čovek Atlas Grupe tvrdi da to nije isti dokument koji je svojevremeno njemu tužilac pokazao.

“Onaj koji sam video, jasno je pokazao Mila Đukanovića, Anu Kolarević i menadžment Telekoma na vrhu piramide”, tvrdi Knežević.

Tvrdi, takođe, da je Katnić prećutao mnoge stvari i najavio da će naredni dana nastaviti da iznosi nove dokaze koji optužuju Đukanovića i, kako je rekao, “familiju”.

“Vođa za Telekom je Milo Đukanović. Zar mislite da je moguće privatizovati nešto u Crnoj Gori bez Đukanovića? Nije. U svaku privatizaciju, u svaku investiciju je uključen kao skriveni partner", izričit je Knežević.

Na direktno pitanje kakva je njegova uloga bila u tom poslu, Knežević je rekao da je ona bila konsultantska, kao tadašnjeg specijalnog savetnika Đukanovića.

Saglasio se sa sagovornicima da je svestan i svoje odgovornosti, ali je kaže spreman da sve njegove firme i aktivnosti budu istražene.

"Nisam primao novac ili nešto zadržao za sebe”, izričit je Knežević.

Izvor: T a n j u g

crna gorakneževićđukanovićatlas grupaprivatizacijapronevera novca
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva