:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2019   19:10

0

165

Knežević i Šib: Sve više nemačkih investicija u Srbiji

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Beogradu Tomasom Šibom i istakao da je trgovinska razmena dve zemlje u prošloj godini dostigla gotovo pet milijardi evra, kao i da oko 60.000 građana Srbije radi u kompanijama sa većinskim nemačkim kapitalom.

Knežević i Šib razgovarali su o odličnoj bilateralnoj saradnji dve zemlje i sve većim investicijama nemačkih privrednika u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministar je posebno pohvalio što nemački investitori sve češće reinvestiraju i na taj način otvaraju nova radna mesta u našoj zemlji.

„Ekonomski odnosi na zavidnom nivou prate odlične političke odnose naših zemalja, koji su posebno unapređeni učestalim razgovorima i susretima na najvišem nivou", konstatovao je Knežević.

On je naglasio i da je jedan od najvećih problema pitanje taksi koje je uvela Priština na robu iz centralne Srbije u iznosu od 100 odsto. Zamolio je ambasadora da Nemačka apeluje na Prištinu da ukine takse.

Šib je rekao da su nemačke kompanije u Srbiji veoma aktivne i da je pohvalno što sve više zapošljavaju visokokvalifikovanu radnu snagu i mlade.

Ambasador Nemačke je ukazao i da je značajna saradnja nemačkog GIZ-a (Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju) i Ministarstva privrede na programima koji za cilj imaju povećanje stope zaposlenosti i održivi razvoj.

Na sastanku je dogovoreno i da će u narednom periodu biti finalizovane aktivnosti u vezi sa programom promocije preduzetništva i samozapošljavanja, koje zajednički sprovode Ministarstvo privrede, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Nemačka razvojna banka (KfW).

Govoreći o Evropskoj uniji, Šib je rekao da će kao ambasador učiniti sve da podrži Srbiju na putu ka EU, jer „bez zemalja Zapadnog Balkana, EU nije kompletna".

Izvor: Танјуг

KneževićŠibNemačkainvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?