:

:

TV Most

Foto: Vijesti / Boris Pejović

clock

Decembar 07, 2022   18:35

0

124

Knežević: Napad politički motivisan

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević napadnut je danas na podgoričkom aerodromu, nakon čega je u Centru bezbednosti Podgorica podneo prijavu. Knežević je kazao da je današnji napad na njega politički motivisan.

"U pratnji vozača i člana obezbeđenja sam došao na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa uvredama i negativnim komentarima na moj račun. Mladića nikad u životu video nisam niti imao kontakt s njim, a nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, nakon čega je nastavio da me vređa", rekao je Knežević.

Objasnio je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

"I juče sam na Fejsbuku dobio pretnju da je prava sreća što sam još živ jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene. Zahvaljuem mu se, jer ne znam kako se to moglo završiti", rekao je Knežević.

Ponovio je da se radi o politički motivisanom napadu i da mladića nikada pre nije video.

"Ničim nisam isporovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbegnem", rekao je je Knežević.

Policija se povodom ovog slučaja još nije oglašavala.

Dačić osudio napad na Kneževića

Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje napad na nacionalnoj osnovi na Milana Kneževića, jednog od lidera srpskog naroda u Crnoj Gori, izjavio je danas ministar Ivica Dačić.

Dačić je ocenio da je to posledica višegodišnje antisprske kampanje koju, kako kaže, kontinuirano vode pojedine političke partije i državni funkcioneri u Crnoj Gori. 

“U interesu dobrih odnosa Srbije i Crne Gore i srpskog i crnogorskog naroda jeste da državni organi u najbržem mogućem roku identifikuju i kazne počinioce ovog dela”, rekao je Dačić za T a n j u g.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ističe Dačić, ima ustavnu obavezu i legitimno pravo po svim međunarodnim konvencijama da brine i vodi računa o pripadnicima našeg naroda koji žive u drugim državama.

Orlić i Jovanov: Knežević još jedna žrtva antisrpske histerije u Crnoj Gori

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić i član  predsedništva te stranke Milenko Jovanov danas su najoštrije osudili napad na jednog od lidera Demokratskog fronta iz Crne Gore, Milana Kneževića.

"Osuđujem sramni, kukavički napad na Milana Kneževića, istaknutog borca za prava i interese srpskog naroda u Crnoj Gori, a ovaj čin huliganskog beščašća i ljudske bede još jedan je užasni primer antisrpske histerije, terora kojem su hrabri i časni izloženi isključivo zato što se bore za Srbe", naglasio je Orlić.

On je poručio da u toj borbi časni ljudi imaju i imaće podršku svog srpskog naroda.

"A kukavicama koje ih vređaju na nacionalnoj osnovi i fizički nasrću, zna se – tragovi će doveka da smrde nečoveštvom", istakao je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a.

I Milenko Jovanov se složio da je Knežević poslednja žrtva antisrpske histerije u toj zemlji.

"Nažalost, ovo je direktna posledica činjenice da se u Crnoj Gori od različitih krugova vlasti i opozicije podstiču otvorena mržnja i šovinizam prema srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srbiji", istakao je Jovanov.

On naveo da je krajnje vreme da se "kreatori te kampanje prizovu pameti i zaustave ludilo u koje guraju sopstvenu zemlju".

Član SNS-a je poručio i da se prestane propagiranjem mržnje prema svemu što je srpsko kao poželjnim ponašanjem.

"Isto tako očekujem najbržu moguću reakciju nadležnih i da se kazne banditi koji su sebi dozvolili da svoj šovinizam dokazuju pesnicama", naglasio je Jovanov.

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević Skupštine CG napadnut je na podgoričkom aerodromu u Golubovcima, nakon što su tri osobe vređale Kneževića na nacionalnoj osnovi, a potom i fizički nasrnule na njega.

Osumnjičenom za napad na Kneževića zadržavanje do 72 sata

Osumnjičenom za napad na jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića određeno je zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. 

Kako je navedeno, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv I.G. (34), prenosi RTCG.

"Danas oko 15.15 časova poslanik Milan Knežević je pristupio u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Podgorica i podneo prijavu protiv osoba koje su mu, kako je naveo, danas na Aerodromu Podgorica uputile uvredljive reči i pokušale fizički da ga napadnu, a napad je sprečio njegov lični vozač", navode iz policije.

Državni tužilac u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu naložio je da se I.G. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. 

"U odnosu na ostale aktere događaja ceniće se postojanje prekršajne odgovornosti", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti, T a n j u g

Milan KneževićDF
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva