:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2019   13:12

0

254

Knežević podneo krivičnu prijavu protiv Đukanovića

Advokatski tim predsednika Atlas grupe Duška Kneževića predao je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kojom se tereti da je „organizator kriminalne organizacije“, saopšteno je iz Atlas Grupe.

U saopštenju se navodi da krivična prijava optužuje Đukanovića da je njegov plan bio da se od Kneževića oduzme celokupna imovina koju posjeduje u Crnoj Gori, odnosno imovina koju poseduju njegove banke i ostala privredna društva.

„Pored Đukanovića, krivičnom prijavom su obuhvaćeni guverner CBCG Radoje Žugić, privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić, bivši privremeni upravnik IBM banke Milan Remiković, Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić, stečajni upravnik Meljine kompleksa doo Saša Zejak i Olivera Mihajlović Elez iz PZU Meljine“, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako pojašnjavaju, označeni „kao članovi kriminalne organizacije na čijem čelu je Đukanović, koja je formirana radi sticanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 170 miliona evra“.

Knežević, kojeg Crne Gora potražueje zbog navodnih finansijskih malverzacija, je ranije danas najavio da će protiv Đukanovića njegov pravni tim podneti krivičnu prijavu.

On je za portal In4S rekao da će krivičnom prijavom Đukanovića optužiti da je, kako je naveo, „vođa organizovane kriminalne grupe“.

„Da, podnosimo krivičnu prijavu“, kazao je Knežević za In4S.

On je ranije kazao da je njegov advokatski tim pripremio „pravne radnje prema Đukanoviću i njegovoj familiji“.

„Sigurno će to izazvati veliki politički zemljotres u Crnoj Gori, jer će to biti prvi put da neko da podigne krivičnu prijavu protiv predsednika države da je vođa organizovane kriminalne grupe“, kazao je Knežević.

On je, kako se navodi, upozorio ljude u tužilaštvu i sudstvu da „dobro vode računa šta rade i ko učestvuje u montiranim procesima i nameštanju dokaza i izvođenju lažnih svedoka“.

Knežević se, kaže, nada da će taj njegov postupak dodatno motivisati ljude da izađu na proteste.

Predsednik Atlas Grupe je ocenio da bi odlazak Đukanovića sa vlasti bio spasonosan za Crnu Goru, preneoje portal In4s.

Inače, Đukanović je u više navrata do sada negirao sve optužbe koje je na njegov i račun njegove porodice izneo Knežević.

Đukanović je u sinoćnjem intervjuu za RTCG pozvao građane kojiučestvuju na protestima da budu oprzni kako njihove ideje, kako je rekao, ne bi bile zlupotrebljene u plitičke svrhe.

Izvor: Танјуг

KneževićĐukanovićkrivična prijava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva