:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2020   10:43

0

310

Knežević: Učiniću sve da Crna Gora povuče priznanje Kosova

Ukoliko budem bio u prilici da imam vlast, učiniću sve da Crna Gora spere tamnu mrlju sa obraza i povuče odluku o priznavanju lažne države Kosovo, kaže lider Demokratskog fronta Milan Knežević za Večernje novosti.

Prema njegovim rečima, priznavanje Kosova je najsramnija odluka u istoriji Crne Gore, kojoj se protivi 85 odsto građana.

"Ako su priznanja povukle Papua Nova Gvineja ili Kaledonija, valjda imamo veću odgovornost, da iz leđa ranjenog brata izvadimo naš nož, ako već ne želimo da ga branimo zaboravljajući da smo braća“, rekao je Knežević.

Govoreći o informacijama da se na njega sprema atentat i da je za likvidaciju novac, navodno, dat Albancu Fljorimu Ejupiju, Knežević kaže da nema pravo na strah.

"Sumnje ko su mogući politički nalogodavci poverio sam braći i oni će, u slučaju ataka, imati obavezu da se osvete po starom običaju – glava za glavu. Kao što su se i naši đedovi za ubijenog bratstvenika osvetili Turcima u Skadru“, rekao je Knežević.

Kada je u pitanju sporan Zakon o slobodi veroispovesti i litijama koje se u Crnoj Gori organizuju protiv tog zakona, Knežević navodi da više do 30 odsto glasača vladajućeg DPS-a ne podržava taj zakon i na izborima neće glasati za tu stranku, posebno nakon progona sveštenstva i vernika.

Prema njegovom mišljenju mitropolit Amfilohije je najpozvaniji da bude na čelu litija, a spekulacije da on  pregovara sa Milom Đukanovićem o preuzimanju crnogorske crkve, dolaze, kako kaže, od agenata državne bezbednosti.

"Takozvana Crnogorska pravoslavna ckva formirana je u stanici milicije  na Cetinju, i u svojoj farsičnosti se tragikomično batrga skoro dve decenije, nepriznata i prokleta od svih pomesnih crkava. Spekulacije se pojačavaju kako bi pokušali da otkažu litije i lažima o navodonom sukobu sa vladikom Joanikijem oslabe poziciju SPC. Za vernike ne postoje dileme, naš poglavar je patrijar Irinej, a Mitropolija crnogorsko-primorska jedan od temelja SPC, koji moramo odbraniti“, rekao je Knežević.

On  je pohvalio administraciju američkog predsednika Donalda Trampa, jer su, kako je naveo, izvršili ključni pritisak na vlasti u Podgorici da predstavnici SPC budu oslobođeni.

"Sa Zapadom i Istokom želimo partnerstvo. Niko ne planira  da ukine crnogorsku nezavisnost, izaziva sukobe... Crna Gora je naša koliko i njihova. Ali, graditi budućnost na antisrpstvu i progonu je neprihvatljivo. Trobojka ima istorijsko i ustavno utemeljenje i ne  može biti opasnost. Zalagaću se za referendum kako bi svi slobodno iskazali stav koju himnu i zastavu doživaljavaju  kao svoju“, rekao je  Knežević u intervju za Večerenje novosti.

Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva