:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Avgust 29, 2019   18:48

0

170

"Koalicija DSK i Samoopredeljenja se upravo događa"

Potpredsednik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Ljufti Haziri, jedini ovlašćen da saopštava stavove te stranke medjiima i šef izbornog štaba, izjavio je danas da se dogovor o predizbornoj koaliciji dve stranke "upravo događa".

Haziri je, prenosi prištinski "Zeri", nekoliko sati nakon još jednog u nizu sastanaka lidera dve stranke, Ise Mustafe i Aljbina Kurtija, rekao da DSK želi da podeli uspeh na izborima sa onima koji veruju u promene.

- Želimo da podelimo uspeh sa onima koji veruju i koji su spremni da rade na promenama na Kosovu - rekao je Haziri.

Kako je kazao, dveju opozicionih stranaka dogovorili i druga pitanja, te da se sada razgovara o kadrovima i mandatima.

Dodao je da će DSK imati svog kandidata za premijera, Vjosu Osmani.

- Sastanci dveju stranaka se održavaju na višim nivoima i radnim grupama. U sektorskim politikama koje smo definisali i usaglasili, nema razlike. Sada radimo na kadrovskoj politici. DSK ima svog kandidata - rekao je šef izbornog štaba.

Predsednik DSK, Isa Mustafa, izjavio je ranije danas da ta stranka insistira na tome da njihov kandidat za premijera bude Vjosa Osmani. Ako, kako je rekao, sa Pokretom Samoopredejenje ne uspeju da se dogovore o kandidatu za premijera, to će učiniti posle izbora, takođe što će zajednički kandidat biti onaj koji na izborima dobije najviše glasova.

Pokret Samoopredeljenje želi da njihov kandidat na izborima bude lider tog pokreta, Aljbin Kurti.

Izvor: Танјуг

KiMSamoopredeljenjeDSKkoalicijaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva