:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2021   20:43

0

44

Koalicija "Za budućnost Crne Gore": Krivokapić prekršio obećanje

Nepotpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, te, kako tvrde u koaliciji "Za budućnost Crne Gore", neprikladan i neodgovoran odnos prema vernicima, najveći je politički udarac toj koaliciji od strane crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

Odustajanjem premijera Zdravka Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom srušeni su osnovni principi koalicije "Za budućnost Crne Gore", saopštili su predsednici stranaka tog političkog saveza nakon održanog sastanka.

Ocenjujući da je premijer naneo veliku štetu onima koji su ga izabrali i koji su mu verovali, pozvali su partnere u parlamentarnoj većini da potpišu "precizan i jasan koalicioni sporazum" svih stranaka koji je čine, a koji će obavezati ne samo sve potpisnike, nego i njihove predstavnike u izvršnoj vlasti.

Smatraju da je Krivokapić izneverio njihovo strpljenje i kazali da je izgubio njihovu podršku, "sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja". Koalicija "Za budućnost Crne Gore", kako su poručili, ima dužnost koja je iznad političke i iznad svakog interesa.

"Obavezni smo da poštujemo građane, da ih ne izneverimo, da ih sledimo i budemo izvršioci njihovih očekivanja. Duboko smo razočarani poslednjim političkim i politikantskim kalkulacijama premijera Zdravka Krivokapića kojima je naneo veliku štetu onima što su ga izabrali i koji su mu verovali. Premijer je prekršio obećanje i datu reč građanima, Crkvi i blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju", navodi se u saopštenju koje je medijima dostavio Demokratski front.

Nepotpisivanje Temeljnog ugovora, te, kako tvrde, neprikladan i neodgovoran odnos prema vernicima i SPC, najveći je politički udarac koaliciji ZBCG od strane premijera.

"Kada se potroši reč, izgubi poverenje i nekadašnja skromnost zameni umišljenošću, ličnom veličinom i važnošću, onda narodu ne ostaje ništa drugo nego da ustane i kaže da ga tako preko noći promenjen čovjek više ne može predstavljati".

Bilo bi prirodno, kako navode lideri partija koje čine ZBCG, da se Krivokapić zahvali "svima nama, da zatraži oprost i od onih koji su ga preporučili" i pokaže da je demokratija iznad svakog pojedinca, a parlamentarna volja predstavnika naroda zakon koji se mora poštovati u svakoj prilici.

"Nažalost, plašimo se da se to neće desiti. Zato, u ovom cilju, pozivamo naše partnere u parlamentarnoj većini da, nezavisno od odgovora premijera Krivokapića, potpišemo precizan i jasan koalicioni sporazum svih stranaka koji je čine, a koji će obavezati ne samo sve potpisnike, nego i njihove predstavnike u izvršnoj vlasti", dodaje se u saopštenju.

Zbog toga, kako navode, moraju vlastitim potpisima jasno i precizno svedočiti o preuzetim obavezama i međusobnim odnosima.

"Uvereni da tom poslu možemo odmah i savesno pristupiti, šaljemo čvrstu i odlučnu poruku naše snage da odbranimo tekovine avgustovske pobede naroda", zaključuje se u saopštenju lidera partija koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Izvor: RTS, Vijesti

Crna goraTemeljni ugovorSPCZa budućnost Crne Gore
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?