:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2020   14:00

0

91

Koci: Afera sa dosijeima iz Haga najviše šteti Kosovu*

Advokat iz Prištine Arianit Koci izjavio je danas da će najviše štete pretrpeti optuženi, ukoliko se utvrdi autentičnost dosijea Specijalnog tužilaštva, koji su dostavljeni Organizaciji ratnih veterana tzv. OVK.

"Specijalni sud i Specijalno tužilaštvo još se nisu deklarisali o autentičnosti ovih dokumenata, oni su samo preuzeli ta dokumenta. Spominju se zaštićeni svedoci, ja mislim da je to vrlo loše i za samu proceduru i za Kosovo, ali to će se najviše odraziti na optužene", rekao je Koci, inače akreditovani advokat u Specijalizovanim većima za Kosovo u Hagu, prenosi portal Kosovo online.

On je podsetio da je jedan od razloga premeštanja Specijalnog suda u Hag, što u Prištini ne postoje dobri mehanizmi za zaštitu svedoka.

Prema njegovim rečima, ta situacija ide u korist ljudima koji su bili za to da se jedan ovakav kosovski sud nalazi u Hagu, a osim toga je napomenuo i to da je u tom sudu zaposleno isključivo međunarodno osoblje, tako da ne može da obrazloži kako je došlo do navodnog "curenja dosijea" iz te institucije.

"Ne samo da nema kosovskih sudija ni Albanaca ni Srba, nego su i prevodioci stranci, čim imaš kosovsko državljanstvo nemaš pravo da radiš tamo, ja ne znam kome to ide u prilog, ali ćemo verovatno saznati vrlo brzo", navodi Koci.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva