:

:

TV Most

Foto: Koci i Vokši

clock

Novembar 23, 2019   9:17

0

251

Koci: Prve optužnice mogu biti podnete uskoro, Tači takođe može biti pozvan

Advokat Arianit Koci, govoreći o radu Specijalnog suda, rekao je da bi prve optužnice moglo biti podignute u vrlo kratkom roku i da može biti pozvan bilo koji vojnik OVK, uključujući predsednika Kosova Hašima Tačija, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, optužnice neće biti podignute protiv svih lica koja su pozvana kao osumnjičena, rekao je Koci u emisiji Intetaktiv na  KTV i dodao da ima i onih kojima će istraga biti okončana.

„Proceduralno kada se osumnjičeni pozove, smatra se da je istražni postupak pri kraju. Neki postupci su okončani ranije. Ispitivanje i istraga tužilaštva mogu se nastaviti i nakon podizanja optužnice “, rekao je on.

Koci je pokazao da se razgovori vode na albanskom i engleskom jeziku, dok pozvani uvek odgovaraju na albanskom i napomenuo da nikada nije video pozivnicu na kojoj piše da neka osoba pozvana kao "osumnjičeni svedok".

„Pozivi koje sam video jasno određuju da li su svedoci ili osumnjičeni. Postoje pozivnice i na engleskom i na albanskom jeziku. Imao sam primedbe na pozivnice koje nisu imale elemente dela koja  su uradili  pozvani. Osumnjičeni mora da odgovori Sudu ili može da ćuti ili će se na drugi način braniti ćutanjem “, rekao je on.

Kaže da je način dostavljanja pozivnica specijalnog suda upućen sasvim normalno i da se poziv ne daje trećoj osobi osim pozvanom ili advokatu.

Koci je rekao da postoje dve vrste osumnjičenih, oni koji žele da objave ime i oni koji to ne učine. Kaže da štiti ljude koji ne žele da objave ime.

"On vidi tendenciju da komandanti pokazuju da su pozvani, dok oni slabijeg ranga to ne vole", rekao je Koci.

Tužilaštvo vrši dužnosti koje mu je dodelio parlament , rekao je on i dodao da tužilaštvo istražuje tvrdnje iz izveštaja Dika Martija.

Izvor: Kosovo Onlajn

Arianit KociSpecijalni sudzločiniHašim TačiDik Marti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva