:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2019   14:16

0

193

Kocijančič: Bliska saradnja EU sa Palmerom

Portparolka EU Maja Kocinačić kaže da EU očekuje blisku saradnju sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Ona je u izjavi za Tanjug posebno podvukla ulogu SAD u dijalogu Beograda i Prištine, ali i naglasila se ti razgovori vode pod pokroviteljstvom EU.

SAD su značajno doprinele našem poslu na zapadnom Balkanu posebno kada je reč o uspehu u okviru dijaloga Beograda i Prištine kome posreduje EU. EU i SAD dele jak zajednički interes kada je reč o stabilnom i prosperitetnom zapadnom Balkanu i očekujemo nastavak bliske saradnje kako sa SAD, tako i sa Palmerom kao specijalnim izlaslanikom SAD”, izjavila je Kocijančić.

Ona je naglasila činjenicu da su EU i SAD i do sada blisko sarađivale na zapadnom Balkanu, ali i podsetila da je šefica diplomatije EU Federika Mogerini uz dobijeni mandat UN-a ”potpuno i lično” angažovana u posredovanju u dijalogu Beograda i Prištine kao i u ostvarivanju EU perspektive ”Srbije, Kosova i celog zapadnog Balkana”.

”Pozdravljamo svako angažovanje u cilju podrške dijalogu kome posreduje EU bilo da ono dolazi od strane zemlja članica, međunarodne zajednice i posebno od SAD”, poručila je Kocijančić.

Izvor: Танјуг

KocijančičPalmerEUsaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva