:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2019   13:01

0

199

Koha: Pacoli uputio pismo ambasadorima, Generalna uprava MSP radi mimo zakona

Kosovski ministar spoljnih poslova u ostavci Bedžet Pacoli uputio je u ponedeljak pismo ambasadorima, koje je u suprotnosti sa sadržajem pisma koje je prošlog petka poslala Generalna uprava Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Koha.

Naime, u pismu je navedeno, da će se smatrati „kršenjem službene dužnosti”, ako se budu pridržavali uputstva Generalne uprave MSP, prema kojem diplomatske misije ne bi trebale da prihvataju političke predstavnike koje je Pacoli delegirao nezakonito.

Na osnovu tog pisma, svi nedavni predstavnici u diplomatskim misijama, koji nemaju diplomatske činove „ne mogu da budu akreditovani kao diplomate Kosova u zemlji domaćina“ i da „isti ne mogu i ne smeju da stupe u državne obaveze kao tehničko osoblje“.

Pacoli je obavestio ambasadore da nijedno lice raspoređeno u misijama nije bilo pripadnik državne službe, diplomatske službe, niti Ministarstva spoljnih poslova, i kao takvi „ne podležu pravnom okviru Kosova niti međunarodne konvencije o diplomatskim i konzularnim odnosima “.

„Izražavajući veliko poštovanje za vaš angažman, koristim priliku da vam pišem nakon obaveštenja koji ste dobili u petak od Generalne uprave. Sadržaj tog obaveštenja, osim što nije u skladu sa važećim zakonima i propisima, takođe je adresiran na način koji prevazilazi opseg zakonskih ovlašćenja Generalne uprave“, poručio je Pacoli u pismu.

Izvor: Kosovo Onlajn, Koha

Bedžet PacoliKosovoMinistarstvo spoljnih poslova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva