:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2020   21:44

0

119

Koha: Tači će predstavljati Prištine u dijalogu sa Beogradom

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači predstavljaće Prištinu u pregovorima sa Beogradom, odlučeno je danas prilikom usvajanja novog programa vlade u Prištini, prenosi "Koha ditore".

Tačiju, koji je viđen kao "kum" formiranja nove izvršne vlasti, kako se dodaje u tekstu prištinske "Kohe", ova uloga je dodeljena u danas usvojenom programu vlade.

"Stranke u dijalogu koje pregovaraju biće vlada koja odgovara skupštini, dok predsednik predstavlja zemlju na osnovu ustavnih nadležnosti", navodi se u sedmom poglavlju programa vlade, koje se odnosi na dijalog Beograda i Prištine.

Dokument u koji je "Koha" imala uvid, sadrži ukupno 58 strana i samo u ovoj tački se pominje uloga predsednika privremenih prištinskih institucija.

U dokumentu u kojem su zacrtane smernice nove vlade, stoji da se neće prihvatiti kao rešenje opcija "korekcija granica", prenosi Kosovo onlajn.

Na osnovu tog programa, pre početka dijaloga biće pripremljena platforma za ovaj proces, koja c´e precizirati ciljeve koji treba da se postignu konačnim sporazumom, pitanja koja treba uključiti, kao i izveštavanje i transparentnost tokom procesa postizanja sporazuma.

Izvor: Танјуг

KiMTačidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva