:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2019   15:18

0

102

"Koha": Tači prećutno saglasan sa raspuštanjem parlamenta

To što predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači još nije odredio datum izbora, a nema ni informacija da će nastaviti započete konsutacije sa predstavnicima stranaka, u Prištini se tumači kao njegova prećutna saglasnost za raspuštanje skupštine I održavanje izbora.

Prištinska "Koha" piše i da je svaki pokušaj stvaranja tehničke vlade i izbegavanje vanrednih izbora bio samo dobar Tačijev "politički blef".

Činjenic da, kako se navodi, Tači još nije saopštio da li je obustavio započete konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, stručnjaci tumače kao njegov prećutni pristanak na raspuštanje skupštine I održavanje izbora.

"Koha" navodi da Tačijev kabint nije odgovorio na pitanje da li će on nastaviti konsultacije sa političkim partijama ili će i dalje tražiti novog premijera.

Advokat Viganu Koroli kaže da bi Tači trebalo odmah da obustavi konsultacije nakon što su se politički subjekti dogovorili o datumu raspuštanja parlamenta i nakon što je PAN koalicija saopštila da nema kandidata za premijera.

Predsedništvo parlamenta je vanrednu sednicu na kojoj će, kako se očekuje, biti doneta odluka o raspuštanju skupštine, zakazalo za 22. avgust.

Predstavnici političkih partija, uključujući i šefa najuticajnije članice vladajuće PAN koalicije, Kadri Veseljija, pozvali su Tačija da odmah odredi datum izbora.

Odbijanje Vesljija da predloži ime novog premijera iz redova DPK, koji bi zamenio šefa Allijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji je 19. jula podneo neopozivu ostavku, u Prištini se tumači kao razlog zaTačijevo “tiho” pomirenje da će izbori biti održani, piše "Koha".

Izvor: Танјуг

KiMTačiizboriparlament
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva