:

:

TV Most

clock

Maj 23, 2019   9:18

0

1031

Koji su fakulteti u Kosovskoj Mitrovici najtraženiji

Rektor Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević je rekao da su studenti potpuno bezbedni, a da su kapaciteti studentskog centra dostupni. Na 10 fakulteta ovog univerziteta pokreću se 34 nova studijska programa.

Prištinski univerzitet ima više od 10.000 studenata na 103 akreditovana studijska programa na svim nivoima studija, rekao je za RTS prof. Zdravko Vitošević.

Ističe da su diplome koje izdaju prepoznate na samo u Srbiji, već i šire u Evropi i svetu.

"Naš univerzitet se trudi da obezbedi najbolje uslove za rad. Na raspolaganju su adekvatni prostori, najsavremenija oprema, laboratorija, amfiteatri, na univerzitetu radi i televizija. Pratimo savremene tokove obrazovanja i vaspitanja. Pokušavamo da budemo konkurentni", naveo je Vitošević.

Ukazuje da su studenti potpuno bezbedni i da 18 godina nije bilo incidenta koji bi narušio njihovu bezbednost.

Najveće interesovanje je za medicinu, stomatologiju, arhitekturu, građevinarstvo, elektrotehniku, informatičke tehnologije, jezke, kao i za Pravni i Ekonomski fakultet, ali i Fakultet za sport.

Ima i novih smerova na fakultetima – odsek zdravstvene nege na Medicinskom, zaštita životne sredine na PMF-u, psihologija i pedagogija na Filozofskom fakultetu.

Kapaciteti studentskog centra dostupni su studentima. "Ima mesta za više od 1.750 studenta, a 5.000 obroka se isporuči svaki dan. Obezbeđujemo ne samo dobru i kvalitetnu nastavu, nego i dobar boravak za studente, bezbedan boravak", rekao je Vitošević.

Ističe značaj ovog univerziteta. "Ne samo što se bavimo obrazovanjem, već smo i svi koji radimo na univerzitetu svesni njegovog značaja za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima", zakučio je Vitoševi

Izvor: RTS

Prištinski univerzitetVitoševićfakultetiKiMKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva