:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 18, 2020   21:12

0

107

Kolegijum: Nastavak jačanja Vojske i dalje cilj

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba ponovljeni su i danas težišni zadaci Ministarstva i Vojske Srbije - nastavak jačanja vojske u cilju daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije i doprinosa stabilnosti i mira u reginu i svetu.

 

"Snažno pokazano jedinstvo u opredeljenju državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem da se nastavi proces jačanja Vojske Srbije sa ciljem daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije, doprinosa regionalnoj stabilnosti i miru u svetu, težišni su zadaci Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u narednom periodu", zaključeno je na sednici u Domu Garde u Topčideru.
Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović uručio je ministru Aleksandru Vulinu bajonet u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Tokom sednice kolegijuma kojom je rukovodio Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u proteklom trogodišnjem periodu i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
"Vojska Srbije je opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO iz domaćeg razvoja, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda pripadnika, značajno ojačla kapacitete", naglašeno je na sastanku.
Na sastanku je ocenjeno i da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.
Istaknuto je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost Vojske Srbije da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv korona virusa.
Združena taktička vežba "Sadejstvo 2020" pokazala je visok nivo spremnosti i obučenosti Vojske Srbije i sadejstvo vidova u izvođenju operacije združenih snaga.
"Najznačajniji rezultat prethodnog trogodišnjeg rada, zaključeno je na današnjoj sednici, jeste uspešna realizacija opremanja, modernizacije i jačanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije, poboljšanje standarda njenih pripadnika i očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije", kaže se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva