:

:

TV Most

Foto: RAS

clock

Decembar 17, 2019   10:24

0

220

Kolja iduće godine prvi put u Kosovskoj Mitrovici

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće  23. maja na 18. "Nort Siti Džez & Bluz Festival 2020" u Kosovskoj Mitrovici-Zvečanu.

"Svirka, samo svirka. I novi album", kaže Kolja o planovima za 2020. godinu, tokom koje prvi put u karijeri dolazi u Kosovsku Mitrovicu (u kojoj svira u Domu kulture "Trepča" u Zvečanu).

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom "Mama, nemoj plakati" (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sledećim "Kolja" (2009), trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom "Grobovlasnici" (2013) i odlično prihvaćenim aktuelnim "4 Prsta" (2018), sa koga su se izdvojile "Može malo sutra", "Ala je lep ovaj svet", "Svaku noć je isti mrak" i nedavno kao spot "Život je san".

"Album '4 Prsta' je doneo neku novu publiku i zanimljiv je taj sudar prvog albuma i novih pesama", kaže pevač i gitarista Kolja. Uz njega nastupaju gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković.

Izvor: B 92

Nikola Pejaković KoljaKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva