:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2019   21:19

0

155

Kom net: NIN pribegava onome što navodno prezire - tabloidizaciji nekada uglednog medija

Udruženje elektronskih medija KOMNET  osudilo je skandaloznu naslovnu stranu nedeljnika NIN-a na kojoj dominira fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u koga je uperena puška.

"Ovakva direktna pretnja po život predsednika osim što je neumesna i neprofesionalna i zahteva hitno izjašnjavanje strukovnih udruženja, traži i hitnu i neodložnu reakciju nadležnih organa. Sloboda medija u Srbiji je zagarantovana ustavom, sloboda mišljenja takođe, ali apsolutno je nedopustiv poziv na ugrožavanje života bilo kog pojedinca", stoji u saopštenju Udruženja elektronskih medija.

Kom net ocenjuje da "o što je reč o predsedniku Srbije još je teže," i podsećaju kolege iz NIN-a da ke premijer Zoran Đinđić ubijen baš posle medijske hajke, nalik ovoj koja se mesecima vodi protiv predsednika Vučića u zemlji i regionu, a kojoj se očigledno sada priključio i NIN".

Udruženje elektronskih medija pozvalo je sva novinarska udruženja i slobodnomisleće ljude da osude ovaj skandalozni potez uredništva NIN-aa, koje očigledno zbog sve manjeg tiraža pribegava onome što navodno prezire: tabloidizaciji sopstvenog, nekad  davno, uglednog medija.

Izvor: TV Most, saopštenje

VučićCOM NETNIN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva