:

:

TV Most

Foto: MUP

clock

Mart 21, 2022   19:46

0

104

Komandno-štabna vežba bataljona vojne policije "Proleće 2022"

U Petom bataljonu vojne policije realizovana je komandno-štabna vežba "Proleće 2022", na kojoj su uvežbavani priprema i izvođenje protivterorističke operacije, stabilizacija i dezangažovanje.

Vežba je realizovana sa ciljem unapređenja obučenosti pripadnika komande bataljona u procesu operativnog planiranja i primeni standardnih operativnih procedura u komandovanju snagama angažovanim u operaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Uporedo sa vežbom komande, realizovano je stručnospecijalističko osposobljavanje osnovnih jedinica, tokom kojeg su vojni policajci u skladu sa svojim specijalnostima prolazili sadržaje kolektivne obuke za praktičnu primenu ovlašćenja vojne policije, dodaje se u saopštenju. 

Ističe se da su po zadatim supozicijama, uvežbavane taktike, tehnike i procedure prilikom lociranja i uništenja diverzantske grupe, patroliranje, sprovođenje privedenih lica, upotreba službenih pasa za pronalaženje minsko-eksplozivnih sredstava i kontrola vojnog putnog saobraćaja.   

Obuka u bataljonima vojne policije Kopnene vojske je raznovrsna i izvodi se u svim uslovima tokom cele godine, a njenom realizacijom unapređuje se obučenost ovih jedinica za realizaciju namenskih vojnopolicijskih zadataka, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: RTS

Komandno-štabna vežba bataljona vojne policije "Proleće 2022"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva