:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2020   18:17

0

154

Kome je zabranjen ulazak u Crnu Goru?

Bivša vlada je u poslednjoj godini svog mandata donela zabranu ulaska u Crnu Goru ili je proterala 11 državljana Srbije, a premijer Zdravko Krivokapić je ranije najavio da vlada "apsolutno razmišlja" da ukine zabranu za kantautora Vladu Georieva i književnika Matiju Bećkovića.

Pored Georgieva i Bećkovića zabrana ulaska u Crnu Goru je doneta za istoričare Čedomira Antića, profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Aleksandra Rakovića, sa Instituta za noviju istoriju Srbije i za Dejana Mirovića, profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Zabrana je doneta i za dr Zvezdana Terzića, generalnog sekretara FK Crvena zvezda.

Februara ove godine zabranjen je ulaz trojici muzičara Beogradskog sindikata, kada su dvojica vraćena s prelaza Dobrakovo, a treći je deportovan za Srbiju s podgoričkog aerodroma, a reč je Feđi Dimoviću, Blaži Vujoviću i Bošku Ćirkoviću.

Krajem avgusta ove godine proteran je tadašnji narodni poslanik Republike Srpske, sada izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, kome je zabranjen ulaza na godinu dana.

I najzad, Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu proterala je krajem novembra ambasadora Srbije Vladimira Božovića, podsetio je podgorički portal IN4S.

Pored toga, izrečene su i desetine mera kojima se zabranjuje rad i boravak u Crnoj Gori sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, državljanima Srbije, Srpske ili neke druge zemlje.

Izvor: T a n j u g

Crna Gorazabrana ulaska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva