:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2023   8:42

0

68

Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao pet javnih poziva

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštio je danas da je raspisao nove javne pozive za jedinice lokalne samouprave za poboljšanje uslova života izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji.

Prvi javni poziv se odnosi na dodelu sredstava jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji, van AP Kosova i Metohije, koja su namenjena poboljšanju uslova stanovanja povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji, koja žive na njihovoj teritoriji, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti i pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom. Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1.950.000,00 dinara i rok za podnošenje prijava je 29.09.2023. godine.

Drugi javni poziv odnosi se na realizaciju projekta "Reintegracija povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji iz Nemačke i drugih zemalja Evropske unije, kroz obezbeđivanje trajnih stambenh rešenja" na koje se prijavljuju jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, van AP Kosova i Metohije, koje su učestvovale u tom projektu dodelom seoske kuće sa okućnicom, bez malog granta. Ovaj javni poziv namenjeni je za povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji kojima su dodeljene kuće po ovom projektu, a kojima će sada biti obezbeđen mali grant. Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 250.000,00 dinara, a rok za podnošenje prijava je 29.09.2023. godine.

Treći javni poziv odnosi se na raspodelu sredstava jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji kojom su obezbeđena sredstva prodajom doplatne poštanske marke ''Krov 2023'' i namenjena su za najugroženije izbelice i interno raseljena lica kroz dodelu pomoći za kupovinu seoskih domaćinstava koji mogu da konkurišu do 27.09.2023. godine. Maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti za kupovinu seoskog domaćinstva iznosi 1.700.000,00 dinara po porodičnom domaćinstvu.

Četvrti javni poziv odnosi se na kupovinu ogrevnog drveta sa prevozom jedinicama lokalne samouprave u RS, na teritoriji AP Kosova i Metohije koje će biti dodeljene najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica, u maksimalnom iznosu do 35.000,00 dinara po porodičnom domaćinstvu.

Peti javni poziv za kupovinu građevinskog materijala i opreme jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji, na teritoriji AP Kosova i Metohije, i namenjen je za završetak ili adaptaciju stambenog objekta za najugoženija interno raseljena lica. Maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti za nabavku građevinskog materijala po domaćinstvu iznosi 800.000,00 dinara, a rok za podnošenje prijava je 29.09.2023.

Svi javni pozivi sa pratećom dokumentacijom nalaze se na internet stranici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (kirs.gov.rs ) i prateću dokumentaciju je potrebno dostaviti na adresu Komesarijata: ul Narodnih Heroja br. 4, Novi Beograd, dodaje se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva