:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 26, 2020   10:55

0

27

Komisija i Povjerenstvo razgovarali o nestalim licima

Predstavnici srpske i hrvatske komisije za nestala lica i zatočene održali su sastanak na kome su izneli trenutno stanje u problematici nestalih lica i raspravljali o nadležnostima i standardima pri njihovom evidentiranju, saopštila je danas Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

 

Obe strane su izvestile o preduzetim aktivnostima u odnosu na ranije preuzete obaveze oko otvorenih pitanja, a ocenjeno je kako nije postignut napredak u njihovom rešavanju i da je neophodno da se učine dodatni napori kroz konkretne mehanizme buduće saradnje na tom planu.
Saopšteno je, da su teme sastanka bile unapređenje pravnog okvira saradnje i razmatranje ostalih pitanja koja su od značaja za međudržavnu saradnju
Povjerenstvo Vlade Hrvatske za zatočene i nestale najavilo je objavljivanje novog izdanja „Knjige lica nestalih na području Republike Hrvatske".
Strane su na sastanku predvodili predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović i predsednik Povjerenstva Vlade Hrvatske za zatočene i nestale Stjepan Sučić.
Prisustvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem nestalih lica Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Međunarodne komisije za nestala lica i Programa UN za razvoj (UNDP).
Obe strane istakle su opredeljenost rešavanju pitanja nestalih lica kao prioritetnom humanitarnom pitanju od neprocenljivog značaja za porodice nestalih lica i od velikog značaja za dalje jačanje dobrosusedskih odnosa, obnovu poverenja i poštovanje ljudskih prava u regionu.
Kako se navodi u cilju rešavanja slučajeva nestalih lica Komisija je Povjerenstvu predala raspoložive informacije koje će biti u narednom periodu predmet provera.
Dogovorene su i predstojeće aktivnosti, zajednička izviđanja mesta mogućih grobnica, ubrzanje procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka žrtava, na teritoriji obe države.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?