:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 07, 2019   21:50

0

253

Komšić će pozvati ambasadora Francuske na razgovor zbog Makronove izjave

Zbog izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona da je BiH "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku" Kabinet predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića pozvaće sutra na razgovor ambasadora Francuske u BiH Gioma Rusona, prenosi "Kliks".

Kabinet Željka Komšića saopštio je da će od Gioma Rusona tražiti da razjasni stavove Makrona, prenosi Kliks.

Makron je prethodno u opsežnom intervjuu za londonski Ekonomist rekao da je BiH "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku" i da se suočava sa problemom džihadista povratnika.

"Ako ste zabrinuti za region Zapadnog Balkana, prvo pitanje nisu ni Severna Makedonija ni Albanija, već BiH. BiH je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista", rekao je Makron.

Makron: BiH je paklena mašina koja otkucava

Emanuel Makron je ocenio da veći problem za Zapadni Balkan predstavlja Bosna i Hercegovina, nego Albanija i Severna Makedonija.

Predsednik Francuske Emanuel Makron osvrnuo se u intervjuu Ekonomistu na odbijanje Pariza da odobri pristupne pregovore Albaniji i Severnoj Makedoniji.

Makron napominje da je izgradnja svetski moćne, objedinjene Evropske unije nespojiva s time da se sada otvara proces proširenja, koji, smatra, treba reformisati.

Ako postoji bojazan za taj region, pre Makedonije i Albanije tu je pitanje Bosne i Hercegovine, kaže Makron, navodeći da je BiH "paklena mašina" koja otkucava uz Hrvatsku i koja je suočena s problemom povratka džihadista.

Francuski predsednik je u intervjuu Ekonomistu pod nazivom "Emanuel Makron upozorava Evropu: NATO je u stanju moždane smrti" govorio o tome da evropske države me mogu da se oslanjaju na Sjedinjene Američke Države u odbrani članica NATO-a.

To je obrazložio smanjenim američkim angažovanjem i odlukom Vašingtona da ne konsultuje saveznike pre povlačenja trupa iz Sirije.

I portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istog mišljenja. Makron je u pravu, NATO je doživeo moždanu smrt, rekla je Zaharova.

Izvor: RTS, Kliks,Ekonomist

BiHMakronKomšić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva