:

:

TV Most

Foto: Radio Sarajevo

clock

Februar 15, 2022   18:33

0

221

Komšić čestitao 'Dan nezavisnosti' tzv. Kosova

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsednici samoproglašenog Kosova Vjosi Osmani povodom kako je naveo "Dana nezavisnosti Republike Kosovo".

Ovaj potez je šokantan za javnost ako se uzme u obzir činjenica da BiH nije priznala nezavisnost Kosovu.

U svojoj objavi na društvenoj mreži Fejsbuk, Komšić je uputio čestitku u svoje lično, ali i u ime svih građana BiH.

"Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje i u ime građana Bosne i Hercegovine želim srećan Dan nezavisnosti". napisao je Komšić.

U objavi je navedeno kako BiH i tzv. Republika Kosovo dele zajedničke strateške spoljnopolitičke prioritete, pa i članstvo u NATO i EU.

"Ohrabreni i obradovani unapređenjem odnosa između dve prijateljske države, uvereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država. Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dele iste vrednosti, možemo stići do svoga cilja", naveo je Komšić, kako je saopšteno iz njegovg kabineta.

 

Povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je...

Posted by Željko Komšić on Tuesday, February 15, 2022

Izvor: B 92

Željko KomšićVjosa Osmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva