:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 20, 2019   13:54

0

253

Komšić: Verujem da će Dodik ispoštovati što je potpisao

Povodom izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika o isključivanju pitanja NATO-a iz agende spoljne politike BiH, oglasio se drugi član Predsedništva BiH Željko Komšić koji je rekao da Dodik u istu ravan pokušava da stavi institucionalne odluke i političke stavove.

Dodik je u subotu ponovio da je sastanak u Briselu sa čelnim ljudima Evropske unije ranije dogovoren, te da će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, ali nikako za priču o NATO integracijama.

„To je ista ona logika kojom se vodi kada kaže da će mu, zbog promena koje su se u međuvremenu desile u SAD, biti ukinute sankcije.

Jer sankcije koje su mu uvedene, nisu bile trenutni politički stav pojedinaca, već su donete na nivou institucija države”, stav je Komšića, prenosi portal Klix.ba.

Komšić je ponovio da je jasno da se iznad svega traži poštovanje odluka, a ne toliko poštovanje stavova.

„Međutim, ja verujem da će gospodin Dodik pokazati jednu dozu ozbiljnosti koja priliči političaru kao što je on i ispoštovati ono što je potpisao“ poručio je Komšić.

On je dodao da bi Dodik, ako se poziva na poštovanje zakona oko imenovanja mandatara, trebalo da zakazuje sednice Predsedništva.

Izvor: Танјуг

DodikKomšićNATOBIH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva