:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Januar 04, 2019   13:49

0

219

Komšić:Srbija da se ne poigrava s Bosnom i Hercegovinom

Hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, tvrdi da graice BiH nikako ne mogu biti dovedene u pitanje, nezavisno od toga šta se dešava na granici između Albanije i Kosova i pozvao srpske zvaničnike da se, kako kaže, “ne poigravaju sa BiH”. 

Reagujući na izjavu premijerke Srbije, Ane Brnabić, koja je govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova kazala da su „očigledno granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu“. 

Komšić kaže “da pojedinci u izvršnoj vlasti Srbije ne treba da misle da će destabilizacijom BiH i izvozom vlastitih problema pojačati svoju pregovaračku poziciju”.

Komšić tvrdi da se ovakvim izjavama “Srbija gura u bespotrebne verbalne konflikte sa BiH”, preneo je Radio Sarajevo. 

Umesto da se, kako kaže, Beograd okrene saradnji, evroatlantskim integracijama i stabilizaciji regiona, uporno pokušava da “povlači nebulozne paralele između đelova BiH i Kosova“. 

Komšić se pita da li su Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji govori isto što i premijerka Srbije, “sigurni u to da li su nakon ovakvih izjava napravili korist samoj Srbiji, ili su možda napravili štetu i Srbiji i ukupnim regionalnim odnosima“ 

„Suverenitet, integritet, a naročito granice Bosne i Hercegovine su neupitne i bilo kakvo relativiziranje bilo kojeg državnog prerogativa Bosne i Hercegovine je u najmanju ruku nepristojno”, rekao je Komšić.

Izvor: T a n j u g

komšićBiHRepublika Srpskagranice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva