:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2021   9:17

0

23

Kon. Očekujem rast broja obolelih

Epidemijska situacija u Srbiji je sve složenija, raste broj zaraženih i preminulih, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru. Član Kriznog štaba, dr Predrag Kon, ocenio je da će se ona u Srbiji pogoršavati i da će i u naredne dve nedelje broj zaraženih biti u porastu, jer se, kako je naveo, ne preduzimaju delotvorne mere kako bi se situacija s virusom stabilizovala.

On je kazao da postoji mogućnost da se u ovom talasu imamo i preko 8.000 obolelih na dnevnom nivou.

- Jedan deo građana poštuje sve mere, ali većina ne, odbija da nosi maske, odbija da se vakciniše, ponašaju se po principu ne može nam niko ništa jači smo od sudbine - naveo je Kon.

Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba već odavno zahteva uvođenje kovid propusnica.

Komentarišući vakcinaciju u Srbiji, Kon je rekao da oni koji sumnjaju u vakcine i odbijaju vakcinaciju veruju u izmišljotine, a ne u nauku, kao i da vakcinacija nije zaustavila virus, ali je smanjila smrtne ishode i teške forme bolesti.

- Amerikanci su izračunali da je 11 puta veći rizik da umrete od kovida ukoliko niste vakcinisani - rekao je Kon.

Istakao je da je vakcinacija trećom dozom važna ne samo za rizične grupe, već za sve, jer prema istraživanjima iz Izraela, kako kaže, treća doza vakcine zaustavlja virus.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da u naredne dve nedelje očekuje rast broja novozaraženih i da postoji mogućnost da se u ovom talasu imamo i preko osam hiljada obolelih na dnevnom nivou.

"Jedan deo građana poštuje sve mere, ali većina ne, odbija da nosi maske, odbija da se vakciniše, ponašaju se po principu ne može nam niko ništa jači smo od sudbine", naveo je Kon.

Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba već odavno zahteva uvođenje kovid propusnica.

Izvor: RTS, Blic

Konkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?