:

:

TV Most

clock

April 25, 2020   10:55

0

190

Konjufca: Gašijeva izjava velika greška, izveštaj Dika Martija pokrenula Rusija

Potpredsednik Samoopredeljenjai Gljauk Konjufca je na RTV Dukađini rekao da odluka o Škelzenu Gašiju pripada premijeru Aljbinu Kurtiju, ali da se on ne slaže sa njegovim izjavama o OVK, piše Telegrafi.

Rekao je da on mnogo bolje od Gašija poznaje izveštaj Dika Martija i prema njemu se taj izveštaj ne zasniva na činjenicama.

"Mislim da je izveštaj Dika Martija pokrenula Rusija.

Ne slažem se sa Gašijem. Nije uopšte u pravu. Čak je napravio ozbiljnu grešku. OVK nije počinilazločine. Za OVK niko nije mogao da tvrdi da je njena komandna struktura počinila zločine", naveo je on.

Konjufca je rekao da je Gašijeva izjava netačna i da u svom kabinetu ne bi prihvatio takvog savetnika.

"Nisam se složio sa Gašijem oko tih izjava ni 2002. godine", rekao je Konjufca.

Gaši: Nisam rekao da je OVK počinila zločine, već pojedinci iz OVK

Škeljzen Gaši, savetnik  Aljbina Kurtija, nakon reakcija na njegovu jučerašnji izjavu o OVK, danas je naveo da nije rekao da je OVK počinila zločine, već da pojedinci iz OVK, prenosi Kljan Kosova.

“Oni koji su skrnavili uniforme OVK, oni u visokoj  hijerarhiji. To nije moje mišljenje, već su sudske odluke u Hagu, Unmika, Euleksa, kao i mišljenja u izveštaju međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava, kao što su Human Rajt Voč i Amnesti internešenal", napisao je Gaši na Fejsbuku.

On je naveo da će OVK i borbu naroda za slobodu i nezavisnost štitti  kad bude očišćena od zločina pojedinaca koji su ih počinili.

"Mi branimo Kosovo* od Specijalnog suda i drugih napada u kojima se kaže da je Kosovo* stvoreno zločinačkim poduhvatom, samo onda kada sami osuđujemo one koji su u naše ime počinili zločine nad nevinim civilima. Tako su Hrvati branili Hrvatsku, tako i mi treba da branimo Kosovo*", napomenuo je Gaši.

Izvor: Kosovo online/Telegrafi/Klan Kosova

KiMKonjufcaSpecijalni sud za OVKDik MartiGaši
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva