:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2019   11:54

0

126

Konjufca: Kada dođemo na vlast smenićemo Tačija

Zvaničnik pokreta "Samoopredeljenje" Glauk Konjufca rekao je da će, kada njegova stranka dođe na vlast, razrešiti Hašima Tačija sa mesta kosovskog predsednika.

Dolaskom "Samoopredeljenja" na vlast pokrenućemo inicijativu za razrešenje predsednika Tačija, rekao je Glauk Konjufca kosovskom javnom servisu na albanskom jeziku.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti, predsednik pokreta, ima prednost u odnosu na Kadrija Veseljija i Ramuša Haradinaja za mesto premijera.

"Pokret Samoopredeljenje ima prednost jer nema grešaka u upravljanju poput Veseljija ili Haradinaja. Imamo zrelog kandidata za premijera. Albin Kurti je idealan za premijera. Nije korumpiran, tako da će na izborima prvi put kandidat za premijera imati veću težinu u odnosu na program", tvrdi Konjufca.

Pokret "Samoopredeljenje" još nije odlučio da li će na predstojeće vanredne izbore, samostalno ili u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova. U toku su pregovori dveju  stranaka.

Iz "Samoopredeljenja" su ponudili da Aljbin Kurti bude zajednički kandidat za premijera, a da DSK dobije mesto predsednika skupštine i predsednika Kosova.

Vanredne izbore treba da raspiše Hašim Tači, pošto su u četvrtak poslanici odlučili da raspuste šesti po redu posleratni saziv skupštine.

Izvor: RTS

KiMSamoopredeljenjeAljbin KurtiKonjufcaTačiizboriDSK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?