:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2023   11:46

0

129

Konrad i Košar: U interesu je Srbije da plan bude prihvaćen

Nemačka ambasadorka u Srbiji Anke Konrad, izjavila je danas da Nemačka i Francuska čvrsto veruju u proces dijaloga i normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kao i da smatraju da je to važan proces.

Konrad je to rekla za T a n j u g na pitanje da li Nemačka i Francuska kao dugogodišnji prijatelji preporučuju Srbiji da prihvati predlog i da li je dobar za Srbiju, navodeći da je to možda i jedini put da se završi trajniji konflikt u regionu.

"Naša je želja da se dijalog nastavi što pre i da se postignu i rezultati. A šta tačno piše u ovom predlogu nije na nama da o tome govorimo već je to stvar ugovornih strana. Ako sam dobro razumela predsednika, on to i namerava da uradi", rekla je Konrad, posle skupa u OŠ "Drinka Pavlović" posvećenog 60-godišnjici potpisivanja Jelisejskog sporazuma.

Ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar rekao je, na isto pitanje, da je u interesu Srbije da taj plan bude prihvaćen da bi se omogućio razvoj i napredovanje, uz podršku SAD.

Kako je rekao, plan omogućava Srbiji i tzv. Kosovu da prevaziđu konflikt koji je dugo trajao.

Na pitanje koje će posledice biti ukoliko se ne prihvati predlog, Košar je rekao da se tu ne radi o sankcijama, već o šansi.

"Radi se o mogućnosti da se ubrza približavanje EU, da se pojača ekonomski razvoj i da se omogući građanima regiona uključujući i srpsku manjinu na KiM da napreduje", rekao je francuski ambasador.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Konradfrancusko-nemački predlogdijalog Beograda i PrištineKiMKošar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva