:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2019   21:13

0

179

Konstituisan novi saziv austrijskog parlamenta

Nakon što je 183 poslanika položilo zakletvu i pošto su izabrana tri predsednika skupštine konstituisan je novi saziv austrijskog parlamenta. Polaganje zakletve proteklo je svečano, uz prisustvo članova vlade, a pojedini poslanici iz redova Zelenih zakletvu su položili na više jezika.

Nakon konstituisanja parlamenta, Slobodarska partija Austrije (FPO) "pozabavila" se jednim neželjenim poslanikom.

Stranka je donela odluku da iz svojih redova isključi Filipu Štrahe, suprugu bivšeg lidera slobodaraca Hajnc Kristijana Štrahea, koji je morao podneti ostavku na sve političke funkcije zbog korupcionaške afere "Ibica".

FPO je, u kraćem saopštenju, obavestila javnost da Filipa Štrahe nije više član slobdoaraca.

"FPO saopštava da je gospođa Štrahe, zbog sinoćnje izjave u okviru koje je najavila da će prihvatiti poslanički mandat, a koja je imala jasni cilj nanošenja štete stranci, isključena iz članstva", ukazuje se u saopštenju.

Pošto je već ranije najavljeno da Filipa Štrahe, ako se odluči da uđe u parlament, neće biti član poslaničkog kluba FPO, ona je položila zakletvu kao poslanik bez pripadnosti nijednom klubu.

Ona je, u parlamentu, smeštena, ne iza FPO, preko čije liste je ušla u skupšinske klupe, već u poslednji red iza poslanika Socijaldemokratske partije (SPO).

Izvor: Танјуг

Austrijaskupština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva