:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2022   19:22

0

191

Kontigent Vojske Srbije ispraćen u mirovnu operaciju UN u Libanu

U kasarni "Knjaz Mihailo" u Nišu danas je održana vojna svečanost povodom upućivanja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U sastavu kontingenta Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci biti deo mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu, kako se navodi, čine pešadijska četa iz Treće brigade kopnene vojske, štabni oficiri i element nacionalne podrške. Oni će u zoni operacije, u sektoru "Istok", izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

"Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, a od tada je broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji značajno uvećan. Trenutno u zoni operacije u Libanu, osim snaga u sektoru 'Istok', Vojska Srbije angažuje i vod za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta u sektoru 'Zapad'", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je svečanosti prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, koji je izrazio uverenje da će ovaj kontingent Vojske Srbije, poput svojih prethodnika, uspešno realizovati sve zadatke u misiji, onako kako to dolikuje srpskom vojniku, i na taj način dostojno prezentovati našu zemlju u međunarodnom okruženju.

Izvor: RTS

Vojska Srbijemirovna misija UNLiban
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva