:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2020   14:02

0

91

"Kontraprotest" na Cetinju zbog najavljene litije SPC

Na najave da će i na Cetinju biti održan moleban i litija u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve, a u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, danas je u crnogorskoj prestonici održan "kontra" protest i šetnja, pod geslom "Na Cetinje nema šetnje".

Kako prenose Vijesti, okupljeni su najavili da će sličnih okupljanja, "ukoliko bude potrebe", biti i ubuduće, te poručili da će na sve slične inicijative odgovoriti mirno i dostojanstveno.

Uzvikujući "Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana" i "E viva, Montenegro", nosili su transparent - "Na Cetinje nema šetnje".

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao je za Vijesti da će sveštenstvo sutra služiti moleban u Cetinjskom manastiru, a istovremeno je zamolio vernike Mitropolije crnogorsko-primorske SPC da ne idu na litiju koja je ranije bila najavljena.

Prva litija na Cetinju bila je zakazana za četvrtak, 23. januar, u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

"Vijestima" je ranije iz više izvora potvrđeno da su predstavnici Uprave policije i Mitropolije crnogorsko-primorske zbog najavljenog kontraskupa razmatrali bezbednost održavanja litije.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva