:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2024   13:45

0

52

Kopaonik biznis forum od 3. do 6. marta

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum održaće se od 3. do 6. marta na Kopaoniku, a za učestvovanje na ovom skupu prijavljeno je 1.500 učesnika, rečeno je danas ne konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije (SES).

"Forum će i ove godine biti otvoren uvodnim izlaganjem guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković i ministra ministra finansija Siniše Malog. Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma gost će biti Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije", rekao je predsednik SES-a Aleksandar Vlahović i dodao da će na panelima učestvovati još nekoliko ministara u Vladi Srbije.

Kao specijalne goste foruma najavio je Džefrija Saksa, poznatog profesora sa Kolumbija univerziteta, kao i Ivaila Izvorskog, glavnog ekonomistu Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju.

U okviru centralne teme Foruma, "Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti", razgovaraće se i o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.

Posebna pažnja biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visoko-prinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport.

I ove godine medijski partneri Kopaonik biznis foruma biće T a n j u g, NIN i Blic.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva