:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2023   18:04

0

231

Korisnici socijalne pomoći iz Kosovskog Pomoravlja zahvalni državi Srbiji zbog povećanja 

Među 5.607 korisnika privremene socijalne pomoći sa Kosova i Metohije više od trećine je iz Kosovskog Pomoravlja.

Dragan Filipović iz Gornjeg Kusca, kraj Gnjilana, kaže da su i on i njegove komšije koje primaju privremenu socijalnu pomoć veoma zadovoljni zbog najavljenog povećanja iznosa sa 11 na 20 hiljada dinara.

„U poslednjih 20 godina sa malom socijalnom pomoći nismo mogli isterati kraj sa krajem, a sa 20 hiljada dinara je mnogo bolje“, kaže Dragan uz veliku zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću , direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću i predsedniku Privremenog organa opštine Gnjilane Saši Miloševiću.

Stanica Stojanović iz Donje Budrige takođe smatra da će ova pomoć mnogo značiti ljudima koji žive u teškim uslovima.

„Nije velika suma, ali sam zahvalna predsedniku Vučiću što misli na nas u Kosovskom Pomoravlju i pomaže nam da opstanemo na ovim prostorima“, poručuje Stanica.

Predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Saša Milošević kaže da će ova pomoć naročito mnogo značiti onima koji su nakon 1999.godine zbog oružanih sukoba i političke situacije ostali bez radnih mesta.

„Prema našim podacima po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ima još 1.568 naših sunarodnika koji su nakon 1999.godine ostali bez posla i ova pomoć će mnogo značiti za njihov opstanak i poboljšanje socijalnih uslova života“, kaže Milošević.

Među inicijatorima zahteva za povećanje privremene socijalne pomoći, u ime radnika koji su ostali bez posla bio je i Zoran Nojić iz Pasjana.

„Prvo smo se obratili predsedniku opštine u Gornjem Kuscu, a on nam je više puta pomogao u komunikaciji sa Kancelarijom za KiM koji su obećali da će nam pomoći u skladu sa mogućnostima.Imali smo dva zahteva: da se socijalna pomoć poveća i da prati rast zarada jer se poslednjih 16 godina iznos nije menjao i kao drugi zahtev rešenje statusa radnika koji su ostali bez posla“ , kaže Nojić uz zahvalnost predsedniku Vučiću i nadležnima u Kancelariji za KiM.

Kako je ranije najavljeno, korisnici privremene socijalne pomoći sa Kosova i Metohije mogu da očekuju povećanje naknade u naredna dva meseca.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMKosovsko Pomoravljesocijalna pomoćVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva