:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 06, 2019   16:52

0

194

Kosačov: Izgradnja baza SAD u Siriji podseća na Bondstil

Šef Odbora Saveta federacije za međunarodna pitanja, Konstantin Kosačov kaže da izgradnja američkih baza na teritoriji Sirije podseća na ponašanje SAD u SR Jugoslaviji, tj. izgradnju kampa Bondstil.

Izgradnja dve vojne baze u Siriji pokušaj su SAD da opravdaju sredstva potrošena na vojnu operaciju, smatra Kosačov.

Objavljeno je da su SAD počele sa izgradnjom dve vojne baze u sirijskoj pokrajini Dejr-ez-Zor. Formalni povod za to je da se onemogući da teroristi imaju pristup nalazištima nafte. A neformalni da se iskupe za troškove za vojnu operaciju u Siriji. To što se na taj način radikalno narušava suverenitet Sirije, na Zapadu, sudeći po svemu, malo koga brine", napisao je Kosačov na Fejsbuku.

Uz to, naveo je on, izgradnja takvih baza podseća na ponašanje SAD u SR Jugoslaviji 1999, kada su "Amerikanci počeli aktivno da grade u toj, tada još celovitoj evropskoj zemlji, vojnu bazu i to bez dozvole njenog rukovodstva".

Ta baza, danas druga po veličini američka baza u Evropi, sada je na teritoriji samoproglašenog Kosova, kazao je on i upozorio Sirijce da budu obazrivi po tom pitanju, prenosi Tass.

Tas s prenosi da je turska agencija Anadolija juče izvestila da su SAD počele izgradnju dve vojne baze u rejonu nalazišta nafte u Siriji.

Izvor: Танјуг

KosačovSirijaSADBondstil
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva