:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 17, 2020   9:10

0

142

Košarkaši Partizana posle drame osvojili Kup Koraća

Košarkaši Partizana treći put uzastopno osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su sinoć u finalu u Nišu, posle produžetka, pobedili Crvenu zvezdu sa 85:84 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 7:6).

"Žućkova levica" treću godinu zaredom ostaje u vlasništvu crno-belih, koji sada imaju osam pehara otkad se igra u ovakvom formatu. Crveno-beli ostali su na šest.

Utakmica u Nišu očekivano je počela napeto i obe ekipe imale su problema u napadu. U takvoj situaciji nešto bolje se snašao Partizan, koji je vodio od početka.

Za Zvezdu je većinu poena postizao Vladimir Štimac, dok je na drugoj strani Ognjen Jaramaz razigravao saigrače. Viđeno je mnogo grešaka i faulova, u drugoj deonici se probudio Lorenzo Braun i rezultatsku vratio svoj tim.

Amerikanci Rašon Tomas i Džejms Gist brzo su ušli u problem s ličnim greškama, pravili su katastrofalne greške i dodatno usporili ritam.

Tehničke greške obeležile su sredinu druge četvrtine, crno-beli su nekako sačuvali prednost i na petnaestominutnu pauzu otišli sa +3 (34:31).

Sa jednako rastrzanom i lošom igrom nastavljeno je i po povratku na parket, Partizan je u nekoliko navrata propuštao priliku da se odbrani, pa je sredinom odlučujuće četvrtine došlo do rezultatskog preokreta.

Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj se činilo da će Zvezda izaći kao pobednik. Dejan Davidovac je na 30 sekundi do kraja pogodio za 76:70, ali je onda Pejdž prvo pogodio uz faul, pa ubacio trojku.

Na osam sekundi do isteka četvrte deonice, ekipa Dragana Šakote je imala loptu, ali je Kevin Panter napravio faul u napadu. Pejdž je bio siguran sa linije za slobodna bacanja i odveo duel u produžetke.

Zvezda je bolje počela i dodatnih pet minuta, ali je onda na scenu stupio Jaramaz – vezao je sedam poena za +5 Partizana.

Crveno-beli su se još jednom vratili, pokušali su Beron i Braun da budu heroji, ali sada nisu uspeli i Partizan je izašao kao pobednik.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Markus Pejdž sa 21 poenom, Jaramaz je postigao 19, dok je Zagorac imao 11. Kod Zvezde Braun je ubacio 17, Davidovac 16, a Štimac i Gist po 11 poena.

Pejdž je dobio nagradu za najboljeg strelca finala, dok je Jaramazu pripala MVP nagrada, najviše zbog poena u produžetku koji su presudili Zvezdi.

Izvor: Танјуг, РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva