:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2019   17:26

0

171

Košarkaši Srbije bolji od Francuske u generalnoj probi za SP

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas ekipu Francuske 61:56 (14:17, 9:14, 26:13, 15:8) u poslednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini.

Izabranici Aleksandra Đorđevića posle preokreta uspeli su da savladaju Francuze, koji su bolje otvorili meč i imali prednost u prvom poluvremenu.

Srbija je tako pripremni period okončala sa devet trijumfa, a uz revijalni meč protiv Borca iz Čačka ima perfektan skor 10/10.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Miroslav Raduljica sa 13 poena, dok je Marko Gudurić ubacio je devet.

Raduljica: Nadam se da ćemo i na SP igrati u pravoj formi

Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica posle pobede protiv Francuske i osvajanja "Austajger kupa" u Šenjangu, bio je zadovoljan prikazanim na turniru.

Srbija je posle pobede nad Francuskom (61:56), uz prethodne protiv Novog Zelanda (88:78) i Italije (71:65), završila kao prva na turniru i napravila odličnu uvertiru za Mundobasket sa savršenih 9/9 tokom priprema.

"Bio je ovo dobar turnir za nas, ne samo zato što smo pobedili već zato što smo imali priliku da isprobamo različite petorke i taktike, da neki momci dođu do forme", rekao je Raduljica za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

Pobedom protiv Francuske, koja je jedan od favorita za medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, Srbija je trijumfalno okončala pripremni period.

"Uvek je dobro igrati protiv jakih ekipa kakva je Francuska. Biće nam ovo vrlo korisno za Svetsko prvenstvo koje je pred nama. Nadam se da ćemo igrati na SP onako kako Srbija uvek igra, u pravoj formi", zaključio je Raduljica.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra igrati u D grupi u Fošanu, gde će joj rivali biti Italija, Filipini i Angola, protiv koje otvaraju takmičenje u subotu od 9.30 po našem vremenu.

Izvor: Танјуг

košarkaSvetsko prvenstvoKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva