:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

April 12, 2021   12:23

0

117

Košmar Grdelice — nije kriv ubica, voz je išao brzo

Na današnji dan, pre 22 godine, u agresiji NATO-a na našu zemlju granatiran je voz u Grdeličkoj klisuri. Prema zvaničnim podacima, stradalo je najmanje 15 putnika.

 

Sputnjik vas podseća na film koji je urađen 2019. u okviru velikog projekta naše kuće o bombardovanju SRJ.

U 11 sati i 40 minuta jaka eksplozija zatresla je kuće, izvaljujući vrata i prozore iz ležišta, a meštani su odmah pretpostavili da je NATO gađao mostove.

Jezive slike iz Grdeličke klisure obišle su ceo svet, a komandanti Alijanse kvalifikovali su pogibiju nevinih ljudi kao kolateralnu štetu — tvrdili su da je meta bio most.

Glavnokomandujući NATO snaga general Vesli Klark cinično je zaključio da je voz išao previše brzo, a da je bomba bila previše blizu cilja da bi mogla da se otkaže.

Samo godinu dana kasnije nemački list „Frankfurter rundšau“ ustanovio je da je video-snimak koji je NATO emitovao bio ubrzan 4,7 puta, kako bi se lažirala brzina voza. Isto mišljenje dele i eksperti iz Srbije.

Prema svedočenju konduktera voza, u kompoziciji je bilo pedesetak osoba, među njima i jedna trudnica, kao i dvojica radnika preduzeća „Železnica Srbije“.

Natpis na spomen-obeležju žrtvama „Ne treba se bojati ljudi, već neljudskog u njima“, govori sve o tom užasnom zločinu.

Izvor: Sputnik.rs

most u GrdeliciNATO agresija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva