:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 20, 2019   23:03

0

75

Kosnet: Politika kriva za nedovoljnu borbu protiv korupcije

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet rekao je da nije problem u zakonu što se na Kosovu ne vodi borba protiv korupcije, već u politici koja se upliće u zapošljavanje i pravo.

Kosnet je ovo napisao na Tviteru, nakon sastanka sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, na kojem su razgovarali o borbi protiv korupcije.

On navodi da je rekao Haradinaju da nije problem u zakonu što se Kosovo ne bori protiv korupcije, nego je za to kriva politika.

"Na sastanku visokog nivoa o vladavini prava, saznao sam da Kosovo ima potrebne zakone i resurse koji su potrebni za borbu protiv korupcije i primenu ravnopravne pravde za sve građane, bez posebnog tretmana za one koji su povezani. Ali, problem nije zakon, problem je politika. Amerikanci govore jer su zabrinuti za budućnost Kosova", rekao je američki ambasador.

On pita da li će politički lideri preduzeti akcije u borbi protiv nepotizma, organizovanog kriminala i korupcije, i da li će prestati da posreduju u zapošljavanju ljudi i utiču na pravdu.

"Hoće li lideri Kosova pretvoriti reči u dela i zaustaviti zapošljavanje i da li veruju građani Kosova toliko u demokratiju zemlje kako bi zahtevali preduzimanje konkretnih mera?"

Na kraju, ambasador Kosnet je rekao da tokom sastanaka sa državnim liderima primećuje nedostatak  žena, i ponovio da će Kosovo uspeti kada ga žene budu vodile.

Izvor: Radio Kontakt Plus, RTK,RTK2

KosnetKiMkorupcija na Kosovu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva