:

:

TV Most

Foto: kosovapress

clock

April 16, 2021   9:00

0

129

Kosnet: SAD ostaju pri Vašingtonskom sporazumu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Filip Kosnet izjavio je da stav njegove zemlje po pitanju Vašingtonskog sporazuma nije promenjen izborom Džozefa Bajdena za predsednika, prenosi Ekonomija onlajn.

Kosnet je rekao da očekuje da će i nova vlada privremenih institucija u Prištini nastaviti u tom pravcu, uprkos izjavi Aljbina Kurtija da nema obaveze prema onome što je potpisao, kako je naveo, "nelegitimni premijer“, misleći pri tom na svog prethodnika Avdulaha Hotija.

"Neki ljudi su mislili da će administracija Bajdena jednostavno srušiti sve što je Trampova administracija učinila. To se nije dogodilo", istakao je Kosnet i ukazao da je administracija Bajdena jasno stavila do znanja da misli da je veliki deo posla obavljenog na jačanju trgovinskih odnosa između Beograda i Prištine bio pozitivan i da će nastaviti da radi na tome.

Prema njegovim rečima, konkretni ciljevi Vašingtonskog sporazuma su pozitivne stvari - jačanje trgovine i investicija, kao i jačanje američkih investicija u regionu.

Kosnet je istakao da je zato ono što bi tražio od vlade u Prištini da prevaziđe svoju politiku i vidi da li stvari o kojima se razgovaralo prošle godine i dalje imaju smisla za narod Kosova i Metohije.

Američki ambasador je na TV Kljan Kosova rekao da misli da te stvari i dalje imaju smisla i naglasio da je jačanje ekonomskih veza između Beograda i Prištine i u celom regionu u interesu Prištine.

Izvor: Танјуг

KiMKosnetVašingtonski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva