:

:

TV Most

Foto: kosovapress

clock

Septembar 21, 2020   18:19

0

49

Kosnet: Sveobuhvatan sporazum se ne može postići bez kompromisa

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izavio je da je nemoguće postići sveobuhvatan sporazum između Beograda i Prištine bez kompromisa svih strana.

Kosnet je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa istakao da bi tzv. Kosovo i Srbija krenuli napred, svi moraju da imaju novi pristup pitanjima i da preduzmu smele korake da dovedu do promena.

Istakao je da SAD, što se tiče Kosova* i Srbije, pokušavaju da se usredsrede na ostvarive stvari, a ne na procese, pravila i protokole.

Američki ambasador u Prištini je naglasio da je cilj Vašingtona da podstakne proces, koji će se završiti potpunom normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.

Ocenio je da se napori na rešavanju političkih problema vuku se godinama, bez velikog napretka, pa su prema njegovim rečima, zbog toga SAD odlučile da se usredsrede na ekonomska pitanja između dve strane.

Kosnet je, govoreći o sporazumu postignutom u Beloj kući 4. septembra, rekao da je odgovornost vlada u Beogradu i Prištini da se pridržavaju obaveza preuzetih u Vašingtonu.

Izvor: Kosovo online/Koha Ditore

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva