:

:

TV Most

Foto: Balkan Insider

clock

Februar 06, 2019   21:26

0

202

Kosnet:Ratnim zločincima nije mesto u kosovskoj vladi

Osuđenim ratnim zločincima nije mesto u kosovskoj vladi, poručio je večeras američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, povodom imenovanja Sulejmana Seljimija, bivšeg komandanta tzv. OVK, za savetnika premijera privremenh prištinskih institucija.

 

Kosnet je na svom tviter nalogu pozvao lidere privremenih prištinskih institucija da "prestanu da podržavaju takve pojedince".

"Takva podrška baca sumnju na posvećenost Kosova vladavini zakona", napisao je Kosnet.

Seljimi, koji je nedavno uslovno pušten iz zatvora u Prištini, gde je služio kaznu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, imenovan je za Haradinajevog savetnika.

Neposredno po uslovnom puštanju, Seljimija su primili Hašim Tači i Haradinaj veličajući ga kao "generala slobode" i "živog heroja".

Dan nakon što je Seljimi pušten na uslovnu slobodu, u Brocni, selu u Srbici su se okupili Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji kako bi to proslavili.

Inače, Seljimi je ranije dobio poziv za saslušanje od Specijalnog suda za ratne zločine bivših pripadnika tzv. OVK. On je trebalo da se 9. januara pojavi na saslušanju u Hagu, ali se nekoliko dana pre toga navodno razboleo pa je hospitalizovan.

ambasador SADKosnetVlada kosovaratni zločinacspecijalni sud
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva