Kosovo, pesničenje kao deo kampanje za izbore unutar DPK

:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2019   14:09

0

117

Kosovo, pesničenje kao deo kampanje za izbore unutar DPK

Izbori za šefove lokalnih ogranaka Demokratske partije Kosova prerasli u otvorene sukobe protivkandidata. Pesničenja rivala u Gnjilanu i Podujevu. Šef stranke, Kadri Veselji smenama pokušava da smiri strasti.

Dve tuče rivalskih frakcija unutar Demokratske partije Kosova tokom nedelju dana priprema za izbore za šefove lokalnih ogranaka naterale su šefa stranke i predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija da smeni jednog od savetnika.

Prištinski Ekspres, pozivajući se na lokalne medije u Gnjilanu, javlja da je su se Hevzi Dželili i Rijad Rašiti potukli ispred lokalne podružnice Demokratske partije Kosova, a razlog za tuču bile su uzavrele strasti između rivala za mesto šefa tog ogranika, Džemala Mustafe i Fljurima Arifija.

Mustafa je pokušao da smiri strasti, navodeći da su dvojica pristalica DPK žustro raspravljali, ali da tuče nije bilo.

Tuča u Gnjilanu usledila je nekoliko dana posle sličnog obračuna rivalskih struja unutar podružnice te stranke u Podujevu, pošto Veseljijev savetnik Naim Fetahu nije želeo da ima protivkandidata na tim izborima.

Veselji je odmah smenio Fetahua sa mesta savetnika.

Demokratska partija Kosova formirana je 1999. godine kao deo demolitarizacije bivše Oslobodilačke vojske Kosova. Osnivač i prvi šef stranke bio je Hašim Tači, koga je na mestu predsednika nasledio Kadri Veselji. 

Izvor: RTS

DPKVeseljiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva