:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2022   12:36

0

133

Kosovska Mitrovica: Albanske sudije prešle iz severnog u južni deo grada

Albanske sudije, kao i celokupno osoblje krivičnog odeljenja Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, koje je radilo u objektu tog suda u severnom delu grada, prešli su danas u objekat suda u južnom delu Kosovske Mitrovice, gde se nalazi građansko odeljenje, prenosi KosovaPres.

Agencija navodi da je to učinjeno zbog nesigurnosti i nemogućnosti slobodnog kretanja, nakon što su jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice osvanule dve barikade.

Naime, Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su jutros barikadu na mostu koji iz Dudinog Krša vodi prema Tehničkoj školi, kao i u blizini Tehničke škole, što je prva barikada u gradskom jezgru.

Srbi na severu KiM 18. dan su na barikadama, a traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba. 

Na osnovu Briselskog sporazuma, deo albanskih sudija i ostalog osoblja počeo je 2017. godine da radi zajedno sa srpskim sudijama u objektu suda u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

Izvor: T a n j u g

KiMKosovska Mitrovicasudije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva