:

:

TV Most

Foto: Kossev

clock

April 02, 2020   22:37

0

581

Kosovska Mitrovica: Bahtiri i Rakić na Ibarskom mostu sa generalom KFOR-a

Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice upravo su se sastali na glavnom mostu sa komandantom KFOR-a, generalom Mihaelom Rizijem. Obratili su se medijima a obraćanje uživo prenosio je portal Kossev.

S obzirom na to da je za, barem deo medija, događaj prethodno bio nenajavljen, nije poznat razlog večerašnjeg susreta na mostu, a što je inače vrlo retka praksa do sada bila.

„Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice znaju da je situacija sa koronavirusom veoma ozbiljna ovde. Situacija je veoma ozbiljna na Balkanu, u drugim delovima Evrope i u celom svetu. Siguran sam da će svi stanaovnici Mitrovice pratiti veoma veoma pažljivo pravila i restrikcije koje su propisale institucije Kosova i ovih gradonačelnika“, kazao je na komandant KFOR-a.

„Ovaj virus koji hara svetom, na žalost, nije zaobišao ni nas. Ovo zlo ne prepoznaje nikave administrativne, verske, niti nacionalne granice. Zato pozivam sve građane da preuzmu svu odgovornost i da prvo, čuvajući sebe, sačuvaju sve oko sebe. Činjenice govore da ovaj virus napada uglavnom starije ljude. Međutim podaci govore drugačije. Ni mladi nisu zaštićeni od ovog virusa. Podaci govore da su oni najčešće prenosioci ovog virusa“, objasnio je kako deluje virus korona gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

U kratkoj izjavi apelovao je na građane Kosovske Mitrovice da se pridržavaju uputstava koje daju lekari i Krizni štab jer jedino tako, kako je kazao, „možemo da sačuvamo svoje živote“.

On je podsetio i na štetu po privredu: „Ovaj virus je naneo, pre svega ljudima koji se bave privatnim biznisom, veliku štetu, ali će ona biti veća ukoliko se ne budemo pridržavali uputstava. Zato molim asve da ostanu u kući, jer ćemo na taj način sačuvati život“.

„Još jednom poruka za sve vas: Ostanite kući i sačuvajmo život“, kazao je.

Događaj večeras na mostu bio je prethodno nenajavljen za medije, osim saopštenja, kako prenosi deo kosovskih medija, koje je neposredno pre susreta objavio večeras gradonačelnik Južne Mitrovice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Kossev

KiMRakićBahtiriKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva