:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Maj 13, 2020   12:09

0

427

Kosovska Mitrovica bez zaraženih koronavirusom; Spirić: Nastavljamo sa infrastrukturnim radovima

Kosovska Mitrovica trenutno nema zaraženih koronavirusom – od 43 inficiranih od početka epidemije, do danas , 40 je izlečeno, dok su tri pacijenta nažalost preminula.

Epidemiološka slika je iz dana u dan sve bolja, pa se i život polako vraća u normalu. Lokalna samouprava počinje sa obavljanjem redovnih aktivnosti i nastavlja realizaciju započetih projekata.

Radovi na izgradnji potpornog zida u ulici Rudarske čete u Kosovskoj Mitrovici , započeti su jutros i nakon završetka radova opšta bezbednosna situacija u ovom delu grada biće mnogo bolja, i kada je reč o saobraćaju i kada se govori o stanarima kuće u čijem dvorištu se radovi izvode. Ovaj projekat u iznosu od oko dva miliona dinara, finansira Vlada Srbije, posredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u okviru veobuhvatnog paketa podrške i pomoći narodu na Kosovu i Metohiji.

“Neke projekte smo započeli pa stopirali zbog Kovida, krećema sa realizacijom ogromnih projekata. Konačno, ono što smo obećali ne tako davno, sa zamenikom direktora Kancelarije za KiM Miljanom Ranđelovićem, krećemo da rešavamo” rekao je nakon obilaska radova predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i dodao da se završetak radova očekuje za desetak dana.

Veliki infrastrukturni projekti se nastavljaju. Prema Spirićevim rečima, neki od najvažnijih projekata su izgradnja kružnog toka i fontane, osam stambenih zgrada sa 96 stambenih jedinica, most ka Dudinom kršu sa prilazom, uređenje zgrade Samačkog bloka i stadion.

“Krećemo ofanzivno, brzo, kasnimo zbog pandemije. Boljitak će osetiti svaki građanin, fokus je na svakom građaninu i u narednom periodu daćemo svoj maksimum. Pored ovog projekta, nastavljamo sa stambenim zbrinjavanjem porodica na Brdu, u Suvom Dolu” rekao je Spirić i podvukao da će i nadalje, biti pružena svaka vrsta pomoći i podrške građanima koji se nalčaze u stanju socijalne potrebe.

“Svi ovi projketi su pokazatelj da je država Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, kao što je pokazala i tokom epidemije”, naglasio je Spirić.

Gojko Orlović jedan je od devetoro stanara kuće, u čijoj neposrednoj blizini se podiže potporni zid. On je zapravo i inicijator ovog projekta.

“Ja bih da se zahvalim najpre Kancelariji za KIM i gospodinu Spiriću, na ispunjenom obećanju koje su dali pre oko dva meseca, da saniraju ovaj oronuli potporni zid koji je ugrožavao kompletan put gore. U to ime im hvala i želimo svima srećan rad” kaže Orlović.

Osvrćući se na povoljnu epidemiološku situaciju, Spirić je dodao da preporuka o distanci ostaje kao i ostale opšte mere, jer zahvaljujući poštovanju naloga medicinske struke, Mitrovica je izvojevala ovu malu pobedu koju bi trebalo sačuvati.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSpirićkoronavirusinfrastrukturaKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva