:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 20, 2019   13:59

0

240

Kosovska Mitrovica: "Školama u pohode"

U okviru akcije“Školama u pohode“ koju organizuje Kulturni centar „Dragica Žarković“ pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kosovske Mitrovice, otvorena je izložba slika sa likovne kolonije „Mladen Popović“, a učenici su izveli prigodan kulturno-umetnički program.

Učenico OŠ "Branko Radičević", članovi literalne sekcije, učesnici konkursa "Školama u pohode" kazivali su svoje stihove. Učenica Anđela Babićev je učestvovala na mnogim konkursima i osvajala nagrade, danas je pročitala svoju pesmu "Oni ne vole ovaj svet".

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kosovske Mitrovice otvorena je izložba slika sa likovne kolonije „Mladen Popović“.

"Tema današnje izložbe je upravo Kosovska Mitrovica. To je tematika koja odgovara ovom programu. Tu su i radovi učenika OŠ "Branko Radičević", rekao je Miodrag Radomirović direktor Kulturnog centra „Dragica Žarković“ Kosovska Mitrovicać.

"Ovo je postalo tradicija da se viđamo na ovom mestu i zajedno proslavljamo bitne datume za našu istoriju, kako Kosovske Mitrovice tako i srpskog naroda. Veoma je bitno da đaci učestvuju na ovim manifestacijama i da na jedan pravi način upoznaju svoju istoriju, da upoznaju i dobre i loše strane koje su se događale našem narodu", rekao je Ivan Zaporožac direktor OŠ“Branko Radičević“.

Akcija "Školama u pohode" koju organizuje Kulturni centar „Dragica Žarković“ pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica traje do 27. januara kada će biti i objavljena i knjiga pesama sa konkursa i katalog likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva