:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2021   8:59

0

257

Kosovska Mitrovica: Ženski KK "Trepča" posle duže pauze ponovo na terenu

Ženska košarka na Kosovu i Metohiji ima bogatu istoriju, međutim u Kosovskoj Mitrovici par godina u nazad ni jedan tim nije bio aktivan. Saša Trpković, košarkaski trener odlučio je da se svojoj velikoj ljubavi vrati i svoje znanje i iskustvo prenese novim generacijama.

Pre deset godina ženska košarka u Kosovskoj Mitrovici bila je jedan od najzastupljenijih sportova. Košarkaški klub Trepča, igrao je u tzv. Beton ligi od prve "B" lige. Trener Saša Trpković i njegova saradnica Lucija Stanišić odlučili su da da se, kako kažu, vrate na mesto zločina i žensku košarku vrate u ovaj grad.

"Ovo je nova ekipa sa novim košarkašicama, od septembra ne prestajemo sa treninzima. Imamo termine u Hali sportova i u OŠ "Sveti Sava". Takmičenja zbog Kovid situacije do sada nismo imali, od februara treba da krenemo sa igrom, tada ćemo videti u kojoj smo grupi. Imamo petnaest devojčica do 10 godina one treniraju kod Lucije. A, prva ekipa "Trepče" ima 17 košarkašica uzrasta od 13 do 17 godina", rekao je trener Trpković.

Veliku zahvalnost Trpković duguje selektorki ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marini Maljković i potpredsednici Ani Joković koje su "Trepči" donirale lopte i drugu opremu, to je posebno obradovalo članice Kluba koje su prvi put dobile svoj dres.

Košarkašica Vasilija Vučković kaže da košarku trenira od prvog razreda osnovne škole a uzor joj je bio brat koji se bavi košarkom, podršku je imala i od roditelja. Ona kaže da je ekipa složna i da se druže i van terena.

Kosovska Mitrovica je grad sporta i promocije zdravog života, verujemo da će se ovom klubu priključiti još devojaka.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva