:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2020   17:06

0

139

Kosovska policija od utorka počinje sa izricanjem novčanih kazni za nepoštovanje epidemioloških mera

Građanima koji ne poštuju epidemiološke mere koje je donela Vlada Kosova, policija će od sutra početi da izriče novčane kazne, potvrdio je direktor operacija Kosovske policije Afrim Ahmeti i dodao da će kazne biti velike, javlja Gazeta Ekspres

Prema njegovim rečima, kazne se kreću od dve do 12 godina zatvora, a za lakše prekršaje slede novčane kazne prema Zakonu o sprečavanju zaraznih bolesti u iznosu do 8.000 evra.

"Od sutra ćemo početi sa izricanjem novčanih kazni, jer se povećava broj zaraženih i vidimo da nema druge alternative već da započnemo sa izricanjem novčanih kazni", rekao je Ahmeti.

Dodao je da su od početka primene vladinih odluka prema Krivičnom zakoniku na osnovu člana 249 i 250 i pomagali sanitarnim inspektorima.

"Sada, pored toga što pomažemo sanitarnim inspektorima, podatke građana koji ne sprovode mere zaštite i iste će obraditi sanitarni inspektori koji će za njih održati prezentaciju", rekao je Ahmeti.

Kosovska policija će od sutra početi sa radom u trajanju od 12 sati, a prisutvo policajaca i nadzor biće maksimalni na javnim mestima u svim gradovima na Kosovu, rekao je Ahmeti, prenosi Ekonomia Onlajn.

"S obzirom na veliki broj zaraženih koronavirusom, vlada je donela odluku, koja obavezuje sve institucije da sprovedu ovu odluku i preduzmu mere za sprečavanje širenja virusa kovid-19", rekao je Ahmeti.

Dodao je da je Kosovska policija, takođe deo implementacije ove odluke, kojom je, kako je rekao, juče započeto podizanje svesti javnosti, upozoravanjem građana i savetima, da nose maske i održavaju fizičku distancu, da se ne  okupljaju na određenim lokacijama u većem broju.

"Kosovska policija, kada postoje dodatne mere bezbednosti, primenjuje raspored od 12 sati koji će se primenjivati od sutra, policijski službenici će biti angažovani u pružanju pomoći inspektorima i vršiće redovne dužnosti u policijskim stanicama u svim opštinama i radiće 12 sati i na trgovima će biti maksimalno prisutno da se spreči širenje virusa“, rekao je Ahmeti.

Dodao je da će to važiti za sve gradove na Kosovu.

"Nesumnjivo je da u svim gradovima na Kosovu postoji takvo nadgledanje i od sutra će većina policajaca i službenika koji rade na centralnom nivou biti raspoređeni uz pomoć regionalnih direkcija i biće uključeni u ove direkcije u obavljanju zadataka koji se traže od njih", rekao je Ahmeti.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMepidemiološke mere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva